In English   In Russian   Suomeksi   Sivukartta

Työasennot oleellisesti paremmiksi

 

 

Huonot työasennot aiheuttavat jatkuessaan paitsi työsuorituksen huononemista myös sairastelua ja poissaoloja. Työsuoritukset, joissa on paljon kumartumisia, kiertoliikkeitä ja kurkottamisia, ovat erityisen herkkiä synnyttämään selkä- tai nivelvammoja, joiden mukanaan tuomat sairaspäivät tulevat yritykselle varsin kalliiksi.

Oikea työskentelykorkeus

Lavat, tavarahäkit, laatikot ja kokoonpantavat tuotteet on saatava ergonomisesti oikealle korkeudelle, jotta voidaan varmistaa hyvä työasento. Toisinaan paras työasento saavutetaan vasta kallistamalla oikealla korkeudella olevaa työskentelytasoa.
    Nostopöytävaunu, työasento, ergonomia
 

Nostot

Selän venähdykset, taakasta saadut viiltohaavat, käsien tai jalkojen jääminen puristuksiin ja taakan putoaminen varpaille ovat esimerkkejä käsin tehtävissä nostoissa tapahtuvista tapaturmista. Turvalliset ja helpot nostot tehostavat työtä huomattavasti.
   Tuotanto, työasento, ergonomia
  §
 
Työturvallisuuslaki velvoittaa työnantajaa rakentamaan työpisteen ja työsuorituksen siten, että työ voidaan tehdä aiheuttamatta työntekijän terveydelle haitallista tai vaarallista kuormitusta.