Ajankohtaista

Ajoneuvon lukituslaite parantaa työturvallisuutta

21.8.2019

Ajoneuvon lukitseminen lastauspaikalle parantaa toiminnallisen hyödyn lisäksi työturvallisuutta. Erityisesti silloin, kun lastattavat taakat ovat raskaita, on riski ajoneuvon liukumiselle pois lastauspaikasta trukilla sisälle ajettaessa suuri.

Global Wheel-Lok on ainoita markkinoilla olevia ajoneuvon lukituslaitteita, joka lukittuu paikalleen automaattisesti ilman riskialtista manuaalista lukitsemista ajoneuvojen välissä. Lukituslaitetta ohjataan varastosta käsin, ja vasta kun kuorma on valmis, lukitus aukaistaan. Myös vahingossa tapahtuvat aggressiiviset lähdöt estyvät FEM luokan 3 vaatimukset reippaasti ylittävällä vedonkestolla, joka on peräti 142 kN. Edes täyteen lastattu perävaunu ei liikahdakaan eteenpäin.

Lukituslaite on yhdistettävissä erilaisiin oviin, lastaussiltoihin ja turvapuomeihin. Myös kytkentä yrityksen turvajärjestelmään on mahdollinen, jolloin järjestelmä saa heti ilmoituksen, kun jotain poikkeavaa tapahtuu.

Wheel-Lokin kilpailijoita markkinoilla ovat käsin laitettavat kiilat ja käsin lukittavat lukituslaitteet, jotka ovat ratkaisuina halvempia, mutta myös toiminnaltaan rajallisempia. Wheel-Lok on monipuolinen ratkaisu yrityksille, joiden lastausalueella kuormataan ja puretaan monenlaisia perävaunuja kuten trailereita, matalia perävaunuja ja jakeluautoja.

Muun muassa paperiteollisuus panostaa työturvallisuuteen. Taakat ovat raskaita, joten on tärkeää varmistaa, ettei ajoneuvo pääse liikkumaan lastauksen aikana. Automaattinen lukitus ja ajoneuvon asemoituminen keskelle kuormaussiltaa nopeuttavat työtä.

Lukituslaitteen käyttö on helppoa. Vasemmalla varastossa sijaitseva ohjauslaite, oikealla osa ulkopuolella olevaa, tarvittaessa monikielistä opastetta punaisine ja vihreine valoineen.

Tuotekortit ja video, joka näyttää selkeästi Wheel-Lokin toimintaperiaatteen, löytyvät täältä.