Ajankohtaista

Nostopöytä - ota yhteyttä roltex.fi

Edmolta erittäin kestävä nostopöytä vaativiin tehtäviin

1.10.2019

Uusi tuote on nimeltään HDL 2000, ja se on ensimmäinen sarjatuotantona valmistettava hydraulinen nostopöytä, jolla on standardin EN1570-1 kategoria 5 -luokitus. Käytännössä luokitus tarkoittaa sitä, että nostopöydän on elinkaarensa aikana kestettävä vähintään 512 000 nostoa täydellä kuormalla, mikä uutuustuotteen kohdalla on 2000 kg.

EdmoLiftin Tomas Edmo kertoo tuotekehityksen lähteneen liikkeelle havainnosta, että teollisuudessa kaivattiin yhä useammin kestävää, pitkäikäistä ja luotettavaa nostopöytää. Kahden vuoden tuotekehityksen ja testausten jälkeen tuote on valmis.

Aiemmin nostopöytävalmistajat ovat räätälöineet vastaavat tuotteet asiakkaan tarpeiden mukaan olemassa olevan mallistonsa pohjalta. Tulos ei aina ole ollut onnistunut, pöytätaso usein ylimitoitettu käyttökohteeseen nähden eikä tuotteilla ole standardin hyväksyntää.

HDL 2000 on suunniteltu siten, että sen rakenne mahdollistaa myös nostokyvyltään suurempien nostopöytien valmistamisen. EdmoLiftin suunnitelmissa on kasvattaa kokonainen uusi tuoteperhe luokan 5 nostopöytiä. Kysyntää näille pöydille löytyy Tomas Edmon näkemyksen mukaan varsinkin kahdelta sektorilta: ympäri vuorokauden toimivat tuotantolinjat sekä tuotantoympäristöt, joissa keskeytykset ovat erityisen kalliita.

– Tällaisissa tilanteissa HDL 2000 toimii kuin vakuutus. Maksat hieman enemmän kuin tavallisesta nostopöydästä, mutta saat käytännössä huoltovapaan ja erittäin kestävän tuotteen. Räätälöidyt tuotteet ovat todennäköisesti selvästi kalliimpia, toteaa Tomas Edmo.

Nostopöydässä saksiin kohdistuu valtava paine. HDL 2000:ssa on kaksi paria litteästä teräksestä valmistettuja saksia. Liitokset ovat erittäin kestäviä ja laakereissa voiteluaukot. Kompakti koko, alimman tason rakennekorkeus ja nostoliike ovat samat kuin perusnostopöydillä, mutta sen toimintaikä on 4-16 kertaa pitempi kuin luokan 1 ja 3 pöydillä.

Roltex on toiminut EdmoLiftin edustajana Suomessa jo vuodesta 1993. Tunnemme tuotteet. Palvelumme kattaa tuotteen elinkaaren kaikki vaiheet oikean ratkaisun ja tuotteen etsimisestä ja suunnittelusta asennukseen, huoltoon, korjauksiin ja tarkastuksiin. Ota yhteyttä!