Ajankohtaista

Roltex vietti kolmikymppisiä maaliskuussa

24.3.2023

Näihin aikoihin maaliskuussa 30 vuotta sitten Roltex Oy perustettiin. Yrityksen juuret ovat trukkiyhtiö Roclassa, jonka kuormaussilta-osaston Roltexin nykyiset omistajat ostivat MBO-kaupalla. Tätä kolmekymmenvuotista taivalta kokoonnuimme maaliskuun aurinkoisena viikonloppuna juhlistamaan Handelsgilletin juhlasaliin Helsingissä.

Kolmeenkymmeneen vuoteen mahtuu paljon. Vahvin nousukausi yrityksen historian aikana sijoittuu 1990-luvun loppupuolelle Venäjän kaupan ja sinne perustetun tytäryhtiön ansiosta. Tänä päivänä toimintamme keskittyy kotimaan markkinoille. Vuonna 2000 valmistui Vantaalle oma toimitalo, josta toiminta vuosien 2015 ja 2016 vaihteessa siirtyi Nurmijärvelle.

Roltex tunnetaan tänä päivänä kuormaussiltojen, tavaralavanostimien ja teollisuusovien kokonaisratkaisujen toimittajana. Tuotteisiimme liittyvät huoltopalvelut ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Meidät tunnetaan myös asiakkaille räätälöityjen ja erikoismallisten kuormaussiltojen tekijänä, joita toimitamme myös jonkin verran vientiin ja muille alalla toimijoille.

Oman porukan kesken kun olimme, oli mukava katsoa hetki taaksepäin ja ihmetellä miten paljon olemme saaneet aikaan kolmen vuosikymmenen aikana. Roltexissa on edelleen töissä porukkaa, joka on ollut mukana lähes alusta asti. Tässä tuotanto- ja toimituslukuja:

– noin 7000 kuormaussiltaa

– reilu 1000 nostopöytää

– noin 6000-7000 teollisuusovea

– noin 70 tavaralavanostinta

Lisäksi on mainittava merkittävässä roolissa oleva huolto-osasto, joka pitää toimitetut laitteet pyörimässä. Säännöllistä toimintaa vaativia huoltosopimuksia on tälläkin hetkellä useita tuhansia.

 

 

 

 

Kuvassa omistajatrio Roger Österberg, Sakari Saastamoinen ja Seppo Sahlstedt