Ajankohtaista

Kevyt palorullaovi pankkihalliin

Teollisuuspalo-ovet – tuotevalikoimamme laajentunut

5.5.2022

Palosuojaukseen suunnitellut ovituotteemme kehittyvät ja monipuolistuvat jatkuvasti.

Tuotevalikoimamme kattaa palo-ovet teollisuuden eri tarpeisiin. Jokainen liikerakennus tai teollisuustila on aina omanlaisensa, oviaukot eri kokoisia ja tuotannon asettamat vaatimukset tai uhat erilaisia. Siksi kaikki tuotteet räätälöidään aina tilan ja tarpeen mukaan. Tarjouksen mukana voimme toimittaa yksilölliset mitoituskuvat ovityypistä riippumatta.

Palonosto-ovi on kuin mikä tahansa päivittäin käytössä oleva nosto-ovi liike- tai tuotanto­tiloissa.

Oleellinen ero on oven paloluokituksessa (EI 60 – EI 90), kun taas normaaleilta nosto-ovilta ei vaadita paloluokitusta lainkaan.

Palonosto-ovella voi korvata perinteisen nosto-oven yhtä hyvin rakennuksen ulkokuoressa kuin sisätiloissa ja samalla jakaa tilat eri palo-osastoiksi. Yksi ja sama ovi toimii siis lämpöovena ja paloturvallisena tilojen osastoijana. Palonosto-ovi soveltuu käytettäväksi myös suojatuilla poistumisteillä.

 

 

Palorullaovi tai – kuten sitä usein kutsutaan – palorullaverho toimii toisin. Se on normaali­tilanteessa aina auki, lähes näkymätön ja aktivoituu vasta palohälytyksen yhteydessä.

Palorullaverho soveltuu vain sisätiloihin, jossa se voidaan asentaa valoaukkoon sulkemaan eri tilat toisistaan. Palorullaovi on kevyt, sen tilantarve on pieni ja paloluokitukseltaan se on mahdollista toimittaa kevyemmästä luokasta EW 60 jopa erittäin tiiviiseen ja palonkestävään luokkaan EI 120.

 

Valikoimamme kolmatta palosuojaukseen tarkoitettua ovituotettamme kutsutaan PATO-paneeliksi. Se on suunniteltu erottamaan kaksi vierekkäistä tilaa palon tai vuodon aikana. Paneelin tehtävänä on ehkäistä sammutusveden tai jonkin muun nestemäisen aineenpääsy tilasta toiseen. Erityisesti, kun lattia on oven molemmin puolin samalla tasolla eikä niiden välillä ole kynnystä, voi PATO-paneelista olla arvaamatonta hyötyä. Se erottaa tilat tehokkaasti ja suojaa lattioita ja tavaroita vaurioitumasta. Näin vahinko voidaan rajoittaa vain osaan kiinteistöä.

Paneeli asennetaan siten, että se sijaitsee oviaukon yläpuolella ja laskeutuu alas palotilanteessa.

 

Lisätietoja tuotteista